Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean de finanțe vrea să umple 'punguța cu doi bani': Costurile reconstrucției sunt în creștere

Facebook
borbardament ucraina

Ministrul ucrainean de finanțe Serhiy Marchenko a declarat că țara sa are nevoie de mai mult ajutor din partea Occidentului pentru a face față costurilor de reconstrucție în creștere, în urma escaladării atacurilor cu rachete rusești din această săptămână, anunță Mediafax.

Atacurile continue ale Rusiei din ultimele zile au provocat la Kiev cele mai mari pene de curent din cele nouă luni de război de până acum și au oprit toate centralele nucleare din Ucraina pentru prima dată în ultimii 40 de ani.

Banca Mondială a estimat în august că ar fi nevoie de 105 miliarde de dolari pentru a repara infrastructura fizică a Ucrainei, dar Marchenko a declarat agenției de știri Reuters că valoarea este acum mai mare.

"Din păcate, numărul crește în fiecare zi și, în cel mai rău caz, va crește semnificativ", a spus el în comentarii trimise prin e-mail.

Marchenko a adăugat că "vom avea aproximativ 3-3,5 miliarde de dolari pe lună față de 5 miliarde de dolari în acest an".

Suma "ar trebui să acopere cea mai mare parte a nevoilor noastre de finanțare pe parcursul anului pentru a menține guvernul în funcțiune".

Cu toate acestea, el a declarat că bugetul actual include doar o sumă foarte mică pentru costurile de reconstrucție, pe care trebuie să o crească dacă este posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.