Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina crește tensiunea relațiilor cu Rusia: Ultima mutare făcută la Kiev

sua ucraina rusia

Ucraina a respins nominalizarea făcută de Rusia pentru postul de ambasador la Kiev, a declarat joi un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Afacerilor Externe ucrainean, relatează Reuters.

Mihail Zurabov, care a fost ambasador al Rusiei la Kiev în timpul protestelor antiruseşti, a anexării Crimeii şi a declanşării conflictului separatist în estul Ucrainei s-a retras în luna iulie.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

Kremlinul l-a propus pentru acest post pe Mihail Babici, care a deţinut o serie de funcţii de rang înalt în Rusia, inclusiv în cadrul serviciului de securitate FSB, dar Olena Zerkal, oficial în cadrul MAE ucrainean, a declarat că Kievul a decis să nu ia în considerare nominalizarea.

"Aşa cum a fost propus, a fost şi scos de pe agendă", a declarat ea miercuri în cadrul unui interviu pentru Channel 5, fără a furniza alte detalii despre motivul pentru care a fost respinsă nominalizarea.

Citește și: A fost publicată constituția apostolică “Vultum Dei Quaerere” a Papei Francisc

"Nu cred că acest lucru va avea vreun efect. De fapt, rolul fostului ambasador în dezvoltarea unor relaţii normale a fost complet minimal", a spus ea.

Într-o declaraţie pentru agenţia de ştiri ucraineană Interfax, ministrul de externe de la Kiev, Pavlo Klimkin, a spus că respingerea nominalizării "nu a fost o chestiune de candidat sau legată de ceva concret", fiind motivată de dorinţa de "a crea o dinamică pozitivă în ceea ce se întâmplă în contextul agresiunii ruse".

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

Ucraina şi-a înlocuit propriul ambasador la Moscova cu un reprezentant temporar în 2014, după prăbuşirea relaţiilor dintre cele două ţări.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că va continua să-l susţină pe Babici pentru postul de ambasador în Ucraina.

Citește și: Record mondial: Cel mai mare dans în stil Superman / VIDEO

"Totuşi, dacă partea ucraineană ia decizia de a reduce nivelul relaţiilor noastre diplomatice şi consideră acest tip redus de relaţii diplomatice drept unul adecvat, aceasta este decizia părţii ucrainene", a declarat el presei.

Kievul şi NATO acuză Rusia că îi susţine pe separatiştii pro-ruşi în conflictul din estul Ucrainei cu trupe şi arme, în timp ce Kremlinul neagă orice implicare în conflict, notează Reuters citată de agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL cu PRO TV! Laura Bretan, câștigătoarea Românii au talent: Nici până acum nu am primit banii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.