Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina crede că a câștigat, după summitul Putin - Biden: Cere Rusiei să se retragă de pe teritoriul său

stiri.md
rusia ucraina

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat joi că salută mesajul ferm al preşedintelui american, Joe Biden, la summitul de miercuri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi, prin urmare, consideră că a sosit momentul ca Rusia să se retragă din Ucraina, relatează agenţia Reuters.

În prima declaraţie a unui oficial ucrainean de rang înalt după summitul Biden-Putin desfăşurat la Geneva, Kuleba a susţinut într-un interviu acordat acestei agenţii de presă că discuţiile dintre preşedinţii rus şi american nu au provocat guvernului ucrainean niciun sentiment de îngrijorare, scrie Agerpres.ro.

''Acest summit a demonstrat că America s-a întors, iar acum este momentul să facem Rusia să se retragă din Ucraina'', consideră şeful diplomaţiei ucrainene, menţionând pe de altă parte că Moscova nu are niciun drept de veto asupra unei aderări a Ucrainei la NATO, cerută insistent de preşedintele Volodimir Zelenski.

Acesta din urmă a spus într-un interviu recent că doreşte un răspuns clar, "da" sau "nu", din partea preşedintelui Biden pe acest subiect, despre care Moscova a atenţionat apoi că pentru ea reprezintă o ''linie roşie''.

Summitul Biden-Putin a provocat la Kiev temeri cu privire la posibilitatea ca liderii rus şi american să facă o înţelegere cu privire la viitorul Ucrainei fără prezenţa acesteia la masa tratativelor.

Preşedintele Zelenski a declarat săptămâna aceasta că a primit asigurări din partea lui Biden că Ucraina nu va fi folosită ca monedă de schimb pentru altceva. Totuşi, preşedintele ucrainean s-a arătat sceptic că Ucraina ar putea obţine un beneficiu în urma acestui summit.

''Preşedintele Putin nu a văzut din partea SUA nicio invitaţie la tocmeală asupra Ucrainei'', mai spune ministrul Kuleba. ''Şi aceasta este o chestiune de principiu, întrucât am convenit cu SUA că nicio înţelegere privind Ucraina nu va fi făcută în lipsa Ucrainei, iar America şi-a respectat promisiunea'', a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.