Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina critică decizia SUA de a rechema familiile diplomațiilor din Kiev: 'Considerăm această măsură ca prematură și excesivă'

ZdG
ucraina drapel steag

Ucraina a numit luni decizia Washingtonului de a rechema familiile diplomaţilor săi în post la Kiev drept "prematură" şi "excesivă" pe fondul temerilor asupra unei invazii ruse, relatează France Presse.

"Respectând dreptul altor state de a asigura securitatea misiunilor lor diplomatice, considerăm această măsură a părţii americane ca prematură" şi "excesivă", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleg Nikolenko, într-un comunicat.

Rusia este acuzată de Occident că a adunat zeci de mii de militari la graniţa cu Ucraina şi că pregăteşte o invazie iminentă a vecinului său, aminteşte AFP.

Din 2014, în estul Ucrainei are loc un război între forţele Kievului şi separatiştii proruşi al căror sprijin militar şi financiar este considerat a fi Kremlinul.

În ciuda tensiunii actuale, "situaţia de securitate nu a suferit nicio schimbare radicală în ultima vreme: ameninţarea cu noi valuri de agresiune rusă a rămas constantă din 2014, iar acumularea de trupe ruseşti la graniţa (ucraineană) a început deja în aprilie trecut", a argumentat Nikolenko.

El a cerut "păstrarea calmului", în timp ce a denunţat "eforturile" Moscovei de "destabilizare a situaţiei interne din Ucraina".

La rândul său, Uniunea Europeană a anunţat luni că nu vede niciun motiv să "dramatizeze" tensiunile dintre Ucraina şi Rusia şi nu intenţionează acum să urmeze exemplul Statelor Unite în ceea ce priveşte rechemarea familiilor diplomaţilor.

Kremlinul neagă orice intenţie belicoasă faţă de Kiev, dar leagă dezescaladarea tensiunilor de tratate care să garantează mai ales neextinderea NATO, în special la Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.