Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina dă alerta: Rusia aliniază lansatoare mobile pentru focoase nucleare chiar la graniță

wikipedia
iskander M

Rusia a desfăşurat lansatoare mobile de rachete de tip Iskander-M la mai puţin de 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina, anunţă duminică Statul Major al armatei ucrainene, relatează AFP. ”Apoi inamicul a crescut numărul militarilor în regiunea Belgorod, prin transferul şi concentrarea unor unităţi suplimentare”, acuză armata ucraineană în actualizarea sa zilnică. ”Potrivit informaţiilor disponibile, lansatoare Iskander-M au fost desfăşurate la 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina”, anunţă armata ucraineană, care nu precizează unde anume au fost desfăşurate aceste sisteme de rachetă.

Citește și: Mircea Geoană a descifrat secretele din spatele amenințărilor rusești: Ei nu se adresează decidenților

Moscova nu a reacţionat după dezvăluirea acestor informaţii. Belgorod este un oraş şi centrul administrativ al regiunii ruse cu acelaşi nume, situat la nord de frontiera cu Ucraina. Iskander este un sistem de rachete balistice mobile - denumite SS-26 Stone de către NATO - care a înlocuit rachetele societice de tip Scud. Cele două rachete ale sistemului au o rază de până la 500 de kilometri şi pot purta atât ogive convenţionale, cât şi focoase nucleare.

Rusia a anunţat vineri că vrea să deţină controlul întregii părţi de sud a Ucrainei, şi că vizează un culoar până în regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Kievul a acuzat că acest lucru arată că Moscova are obiective mai mari decât obietivul declarat de a ”demilitariza” şi ”denazifica” Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.