Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina dă în CLOCOT: Trei morți și 9 răniți în confruntările cu separatiștii, OSCE spune că 'e cea mai gravă situație din acest an'

ucraina tanc

Trei persoane au fost ucise şi nouă au fost rănite în estul separatist prorus al Ucrainei, afectat de un nou val de violenţe, fără precedent în acest an, au anunţat luni autorităţile ucrainene şi rebelii, relatează AFP.

Aceste noi victime cresc la nouă numărul deceselor înregistrate în cinci zile în estul Ucrainei, unde situaţia continuă să se deterioreze de joia trecută, scrie agerpres.ro.

Citește și: Starbucks modifică politicile comerciale: Ce trebuie să știe toți clienții

'Situaţia de săptămâna trecută a fost, în multe privinţe, cea mai gravă pe care am văzut-o anul acesta. În total, am înregistrat 7.700 de încălcări ale armistiţiului', a scris luni pe Twitter misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), desfăşurată în Ucraina.

Doi militari ucraineni au fost ucişi şi patru au fost răniţi în satul Pivdenne, la circa 40 de kilometri de oraşul bastion al separatiştilor, Doneţk, a anunţat armata ucraineană într-un comunicat.

Citește și: Liberalii amenință cu o nouă plângere penală: ”Ajunge…! Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie…”

Cei doi soldaţi au fost ucişi într-o confruntare cu o 'grupare de recunoaştere şi sabotaj' separatistă, descoperită la periferia acestui sat controlat de Kiev, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul lor, autorităţile separatiste au anunţat că un combatant a fost ucis şi un altul a fost rănit în confruntări 'pe linia frontului' în regiunea Doneţk, fără a oferi alte detalii, a informat agenţia oficială rebelă DAN.

Citește și: Dragnea dă din casă: Ce vrea să facă Executivul cu Pilonul II de pensii

Patru civili au fost de asemenea răniţi la Gorlivka, oraş sub controlul separatiştilor, situat la 30 de kilometri nord-est de localitatea Doneţk, a precizat sursa citată.

Conflictul declanşat în aprilie 2014 în Ucraina s-a soldat în total cu circa 10.000 de morţi şi aproximativ 24.000 de răniţi. Kievul şi statele occidentale acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebeli, acuzaţie respinsă de Moscova.

Citește și: Olguța Vasilescu, chemată în fața instanței: S-a stabilit termenul de judecată în procesul dintre fostele cadre militare și ministerul Muncii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.