Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina dezvăluie planul soldaților ruși: ce regiune vor să ocupe și care este tactica folosită

tv9marathi.com
stinger militar soldat razboi

Forţele ruse îşi continuă ofensiva în sudul Ucrainei, încercând să avanseze în direcţia Bugul de sud - al doilea cel mai important râu, după Nipru, din ţară, care se varsă în Marea Neagră - cu scopul de a ajunge la graniţa administrativă a regiunii Herson şi de a o ocupa în totalitate, relevă un buletin al Statului Major al armatei ucrainene, care trece în revistă ultimele evoluţii de pe front, potrivit EFE, Ukrinform şi Unian, informează Agerpres.

Forţele ruse caută să identifice "slăbiciuni" în apărarea ucraineană din această zonă, în timp ce atacurile de artilerie continuă în zona oraşului Nikolaev (Mikolaiv), indică înaltul comandament ucrainean în pagina sa oficială pe Facebook.

Pe de altă parte, potrivit acestuia, au fost identificate unităţi ale forţelor armate din Belarus în zonele Volîn şi Polesia care acoperă graniţa belaruso-ucraineană în nord-estul ţării; continuă bombardamentele asupra Harkovului; iar în direcţia Doneţk, un grup de forţe de ocupaţie desfăşoară operaţiuni ofensive pe aproape întreaga linie de contact, precizează buletinul militar.

Statul major al armatei ucrainene mai subliniază că trupele ruse încearcă să-şi îmbunătăţească poziţia tactică în regiunea Popasna şi şi-au întărit forţele de aici cu unităţi degajate la Mariupol.

Pentru a-şi consolida sistemul de apărare antiaeriană, Rusia a desfăşurat sisteme suplimentare de rachete antiaeriene în teritoriile ocupate din regiunile Lugansk şi Zaporojie, potrivit raportului, care subliniază "pierderi importante suferite de ocupanţi".

Concret, numai în regiunile Doneţk şi Lugansk au fost respinse zece atacuri ale trupelor ruse în ultimele 24 de ore; au fost distruse două tancuri, 17 sisteme de artilerie, 38 de vehicule blindate de luptă şi 10 maşini de transport.

De asemenea, bilanţul Comandamentului operativ de sud al armatei ucrainene, postat pe pagina sa de Facebook şi publicat de agenţia de presă Ukrinform, coincide cu cel al Statului Major în ceea ce priveşte pierderile suferite de forţele ruse în ultimele ore, subliniind totodată că forţele armate ucrainene împiedică inamicul să avanseze în direcţia Nikolaev.

În Herson, trupele ruse exercită presiuni asupra localnicilor pentru a-i obliga să accepte legitimitatea autorităţilor de ocupaţie şi continuă acţiunile pentru deconectarea regiunii de sistemul bancar al Ucrainei.

Potrivit analizei din 1 mai a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA, serviciile de informaţii militare britanice au comunicat că rubla va fi utilizată în oraşul Herson începând din această lună, ca parte a unui program de tranziţie monetară de patru luni, promulgat de către administraţia de ocupaţie.

Experţii acestui organism de analiză strategică şi militară cu sediul în Washington citează în acest sens surse ruseşti, potrivit cărora magazinele din unele zone ucrainene ocupate de forţele ruse încep să treacă la utilizarea rublei ruseşti.

Sunt măsuri care indică faptul că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează, probabil, să menţină controlul asupra acestor zone şi că ambiţiile sale nu se limitează doar la Donbas, potrivit acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.