Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina dezvăluie rolul Românei în războiul cu Rusia: 'Pe acolo vin armele occidentale și ajutorul umanitar!'

capital.ro
romania ucraina

Deputatul ucrainean Oleksi Leonov, co-președinte al Grupului parlamentar pentru relațiile interparlamentare cu România, susţine că, de la începutul invaziei ruse la scară largă, Bucureştiul este implicat în mod activ în programe de ajutor pentru Ucraina, oferind sprijin într-o măsură chiar mai mare decât îşi pot imagina cei mai mulţi dintre ucraineni - scrie agenţia RBC, relatează Rador.

"În primul rând, merită menționat că România este un nod de transport extrem de important pentru Ucraina. La graniţa noastră, pulsează puternic o adevărată arteră a vieții, prin care vin armele și ajutorul umanitar, mărfurile și produsele alimentare. O pondere semnificativă a exporturilor ucrainene este transportată prin intermediul teritoriului vecinului nostru, care a permis unui număr de peste 3,5 milioane de refugiați să-i treacă granița începând cu februarie 2022 şi a adăpostit aproape 100.000 de ucraineni. Pe 1 iunie, președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au semnat o declarație comună de susținere a integrării euroatlantice a țării noastre, declaraţie care afirmă clar faptul că România sprijină Ucraina să devină membră a NATO de îndată ce condițiile o vor permite" - a subliniat parlamentarul de la Kiev.

Leonov a declarat că își vede datoria în calitate de copreședinte al Grupului parlamentar pentru relațiile interparlamentare cu România de a promova aprofundarea cooperării ucraineano-române pe o întreagă gamă de chestiuni strategice. De asemenea, acesta i-a mulțumit pentru sprijin deputatului român Ioan Bălan, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina.

România pregătește și piloți ucraineni

În ulima ședință a CSAT a fost anunțat faptul că Românua o să pregătească piloți ucraineni să lupte pe avioane de tip F-16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.