Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania furibundă de bombardamente va schimba harta Europei. O Ucraină fără ieșirea la mare va avea mari probleme să existe (Sabah)

Pinterest
Dnepropetrovsk Ucraina harta

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat ieri dimineaţă că infrastructura energetică, militară şi de transport a Ucrainei a fost atacată cu rachete cu rază lungă de acţiune. De dimineaţă s-au înregistrat explozii în capitala Kiev, Liov, Dnipro, Nikolaev şi Odesa. Conform primelor estimări 8 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 24 au fost rănite. Asta va duce la schimbarea hărții Europei susține editorialistul turc Mehmet Barlas în Sabah preluat de rador - ”O Ucraină care nu mai are ieşire la mare se poate uni cu ţări precum Polonia sau Letonia, sau aceste ţări vor anexa sau ocupa partea care va mai rămâne din Ucraina, acestea fiind scenariile care se discută pentru viitor. Pe scurt, Europa va traversa o iarnă geroasă în care hărţile se vor schimba.”

”În acelaşi timp s-au înregistrat explozii şi la Centrala Nucleară Zaporojia. Noul general numit de Putin în fruntea forţelor ruse este cunoscut în rândul soldaţilor cu porecla "nemilosul". În declaraţiile de dinaintea reuniunii, Putin a spus că Ucraina încearcă să arunce în aer gazoductul TurkStream. Se aşteaptă ca Erdoğan să aibă o discuţie cu Putin legat de acest subiect.

Odată cu bombardarea ţintelor civile precum gazoductele americane şi ucrainiene, podul Kreci, războiul din Ucraina întră într-o nouă fază. Până în prezent, operaţiunea considerată "operaţiune specială" de către Rusia, va fi de acum încolo o "operaţiune împotriva terorismului" sau va fi declarat un război parţial.

Rusia a adoptat o atitudine moderată în privinţa declarării războiului pentru că ştie că nu este un război numai cu Ucrainei ci un război cu toate ţările NATO. Însă, "operaţiunea împotriva terorismului" se va desfăşura cu o armată foarte consolidată şi va ţinti direct administraţia Zelenski, şi, de asemenea, va cuprinde şi oraşul Odesa, pentru a tăia legătura Ucrainei cu Marea Neagră.

O Ucraină care nu mai are ieşire la mare se poate uni cu ţări precum Polonia sau Letonia, sau aceste ţări vor anexa sau ocupa partea care va mai rămâne din Ucraina, acestea fiind scenariile care se discută pentru viitor. Pe scurt, Europa va traversa o iarnă geroasă în care hărţile se vor schimba.”, susține editorialistul turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.