Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina și-a retras cererea de a primi observatori ai Consiliului Europei, la alegeri, după revenirea Rusiei

Daily Sabah
Ucraina vot

Ucraina a anunţat marţi că şi-a retras invitaţia trimisă Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a trimite observatori în alegerile legislative din 21 iulie, în semn de protest împotriva revenirii Rusiei în cadrul acestei organizaţii, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Preşedintele Parlamentului ucrainean, Andrii Parubii, i-a trimis o scrisoare preşedintei APCE, Liliane Maury-Pasquier, cu privire la retragerea invitaţiei sale pentru observatori internaţionali ai APCE la alegerile legislative", a anunţat Parlamentul de la Kiev într-un comunicat.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

Andrii Parubii a anunţat el însuşi acest lucru pe pagina sa de Facebook, estimând că printre observatorii internaţionali "nu pot fi reprezentanţi ai unei ţări-agresor (...), care ar fi nişte agenţi ai războiului hibrid al lui Putin".

Ucraina, la fel ca majoritatea altor ţări din Europa de Est, este indignată de revenirea Rusiei în cadrul APCE, unde a fost privată de dreptul său de vot în 2014, după ce anexase Crimeea.

Ucraina a decis să-şi suspende participarea la APCE, care emite recomandări şi interpelează guvernele în chestiuni ce ţin de respectarea drepturilor omului. Letonia intenţionează de asemenea să se retragă.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

Rusia şi-a reluat plăţile către Consiliul Europei după ce le-a întrerupt pentru doi ani pe fondul crizei diplomatice cauzate de războiul din Crimeea, informează marţi AFP, citând surse din cadrul organizaţiei paneuropene pentru apărarea drepturilor omului.

Marţi, guvernul rus a vărsat suma de 33 de milioane de euro, contribuţia sa la bugetul organizaţiei pentru tot anul 2019, a anunţat directorul pentru comunicare al Consiliului Europei, Daniel Holtgen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.