Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț dureros pentru Rusia, după ce Peskov a recunoscut pierderile din război: un sfert din trupe sunt inoperabile

wired.com
mariupol razboi ucraina

Aproximativ un sfert din trupele ruse utilizate în invazia Ucrainei sunt ”practic inoperabile”, în urma unor pierderi grele, precum şi din cauza logisticii şi întreţinerii slabe, potrivit unui oficial european, citat de CNN.

Rusia a organizat aproximativ 120 de grupuri tactice de batalion (BTG) în jurul Ucrainei înainte de invazie, a informat CNN la acea vreme. După şase săptămâni de război, aproximativ 29 dintre acestea sunt acum scoase din funcţiune, a mai spus oficialul european.

Citește și: Noi detalii ies la iveală după Măcelul de la Kramatorsk: A fost folosită o rachetă balistică cu rază scurtă/ Rușii neagă vehement atacul și arată spre ucraineni

Forţele ruse au încercat să combine unele dintre părţile rămase ale grupurilor tactice de batalion în unităţi de luptă coerente, folosind ce a mai rămas din două sau trei grupuri tactice de batalion pentru a încerca să alcătuiască unul singur, a adăugat oficialul. Declaraţiile vin la o zi după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că Rusia a suferit pierderi ”semnificative” ale trupelor sale în Ucraina, calificându-le drept ”o tragedie uriaşă” pentru ţară într-un interviu pentru Sky News. Întrebat dacă retragerea trupelor ruse de la Kiev şi din regiunea Kievului ar putea fi privită drept ”o umilinţă” pentru Kremlin, Peskov a spus că folosirea acestor cuvinte ar fi ”o înţelegere greşită a situaţiei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.