Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina interzice convoiul umanitar rus pe teritoriul său

rusia



'Niciun 'convoi umanitar' al lui Putin nu va trece prin regiunea Harkov' din nord-estul ţării controlată de guvernul de la Kiev şi anunţată de Moscova drept punct de intrare pe teritoriul ucrainean. 'O astfel de provocare cinică a agresorului pe teritoriul nostru este inacceptabilă', a continuat el, pe pagina personală de Facebook.

În ceea ce-l priveşte, premierul Arseni Iaţeniuk a subliniat cu ocazia unui consiliu de miniştri că Ucraina nu ar putea accepta acest ajutor 'decât în cadrul dreptului internaţional şi exclusiv prin intermediul Crucii Roşii'. 'Cinismul ruşilor este fără limite. Mai întâi ne livrează tancuri, lansatoare de rachete Grad, terorişti şi bandiţi care omoară ucraineni şi după aceea apă şi sare', a precizat el.

Un purtător de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) de la Kiev a declarat pentru AFP că discuţiile privind ajutorul umanitar rusesc în drum spre Ucraina 'sunt în curs'. 'Multe puncte mai trebuie stabilite între cele două guverne şi CICR', a explicat Andre Loersch. 'CICR are nevoie de mai multe detalii cu privire la componenţa convoiului. Convoiul este pe drum, iar CICR nu a avut încă ocazia să verifice din ce este compus', a adăugat el.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.