Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Oboseala' occidentală lasă urme în Ucraina: Kievul îşi crește producția de drone pentru a compensa deficitul de obuze

pravda.com
Ucraina razboi

Ministerul Apărării de la Kiev a raportat că Ucraina îşi crește producția de drone de tip kamikaze și, de asemenea, intenționează să producă pe teritoriul său muniție de 155 mm într-o cantitate care va putea acoperi diferența dintre nevoile armatei și ajutorul oferit de parteneri, conform Ukrainskaia Pravda, scrie Rador Radio România.

"În ceea ce privește muniția pentru artilerie, această problemă va continua să apară. Prin urmare, Ucraina a decis să rezolve aceste probleme prin crearea unei producții puternice de drone", a declarat ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Ivan Havriliuk, într-un comentariu pentru BBC.

Afirmația vine în contextul în care Ucraina reclamă o diminuare a ajutorului  primit din partea statelor occidentale.

În opinia sa, pentru a compensa lipsa de obuze, Ucraina îşi va crește producția de drone kamikaze. În plus, potrivit lui Havriliuk, este în creştere producția proprie de muniție din toate sortimentele fostei URSS. Majoritatea sistemelor occidentale pe care Ucraina le-a primit de la parteneri folosesc un calibru diferit - de 155 mm. Prin urmare, Ucraina, împreună cu o serie de companii occidentale, intenționează să producă astfel de obuze pe teritoriul său. Havriliuk a adăugat că nu este vorba despre producția unui număr mare de obuze de 155 mm.

Cu toate acestea, oficialul a menţionat că se așteaptă ca, anul viitor, industria de apărare a Ucrainei să producă "suficiente obuze pentru a acoperi diferența dintre ceea ce este necesar (în prima linie - n.r.) și numărul de obuze pe care partenerii le pot oferi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.