Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lansează o armă "bonus" care distruge două tancuri dintr-o singură lovitură

telegraph.co.uk
proiectil bonus doua tancuri

Ucraina a început să folosească noi proiectile de artilerie de înaltă tehnologie capabile să distrugă două tancuri dintr-o singură lovitură de la o distanță de până la 30 de kilometri, au arătat imaginile de pe câmpul de luptă, conform The Telegraph.

Surse rusești au distribuit online fotografii care arată ceea ce pare a fi un proiectil Bonus de 155 mm, probabil furnizat de Franța pentru a fi tras de obuzierele autopropulsate Cesar pe care le-a trimis, de asemenea, în Ucraina.

Canalul "Tankers U", administrat de operatori de tancuri ruși, a distribuit o imagine, despre care se crede că este prima, care arată o submuniție neexplodată recuperată de trupele rusești în estul regiunii Donețk.

Fiecare obuz Bonus conține două astfel de submuniții, care dispun de aripi rabatabile și senzori avansați. După ce sunt lansate, cele două submuniții sunt desfășurate la înălțime deasupra unei zone țintă, fiecare dintre ele căutând ținte pe solul de dedesubt.

Odată identificate, munițiile se fixează pe o țintă cu ajutorul imaginii termice și infraroșii și o atacă de sus. Munițiile folosesc un penetrator format prin explozie - o foaie subțire de metal, de obicei cupru, care este transformată într-un jet de material topit de o încărcătură explozivă - pentru a penetra blindajul țintei.

Imagini video publicate anterior au arătat Ucraina folosind un sistem similar, despre care se crede că este german, folosit pentru a distruge un sistem de apărare antiaeriană rusesc Pantsir-S1.

O mică sclipire de lumină cade din cer înainte ca o explozie să înghită lansatorul rusesc. Cu toate acestea, un canal militar rusesc de pe aplicația de mesagerie Telegram a confirmat aparent că proiectile Bonus de fabricație franceză au fost folosite acum de forțele ucrainene în regiunea estică Donețk.

Bloggerii militari ruși și-au avertizat colegii să ia măsuri pentru a se proteja de proiectilele Bonus de înaltă tehnologie. "Ascundeți amprenta termică a sistemelor", a scris Tankers U. "Chiar și din experiența războaielor cecene, a devenit clar că politena obișnuită întinsă peste militarii adormiți nu permitea ca aceștia să fie găsiți într-o seră."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.