Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lovește puternic la granița cu Rusia

Al-Jazeera
Belgorod

Rusia a acuzat duminică Ucraina că a efectuat o serie de atacuri în regiunile frontaliere Briansk şi Belgorod, acţiuni soldate cu un rănit şi avarierea a cinci vagoane de tren, relatează AFP, informează Agerpres.

Comitetul de anchetă rus a anunţat deschiderea unei investigaţii cu privire la o lovitură ucraineană asupra unui sat din regiunea rusă Briansk, aflată la frontiera cu Ucraina. El nu a precizat însă când a avut loc atacul.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a afirmat că drone şi rachete au vizat sâmbătă mai multe zone din regiunea sa, în majoritatea cazurilor fără a face victime sau pagube materiale.

Însă, în oraşul Valuiki, situat la circa 25 de kilometri de frontiera cu Ucraina, ''cinci vagoane au fost avariate'', precum şi trei case. De asemenea, au fost afectate liniile de alimentare cu energie electrică, potrivit lui Gladkov.

Ministerul Apărării rus a afirmat că a forţele sale au doborât două drone ucrainene în regiunea Belgorod, dejucând tentative de ''atac terorist''.

Loviturile ucrainene contra teritoriului rus s-au multiplicat în ultimele luni, în contextul contraofensivei lansate de armata ucraineană la începutul lunii iunie pentru a recuceri zonele aflate sub controlul forţelor ruse în sudul şi estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.