Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina mulţumeşte Franţei pentru tratarea de 'răniţi de război ucraineni' în spitale franceze

Sky News
evacuare militari raniti azovstal

Kievul i-a mulţumit Franţei pentru că a primit "răniţi de război ucraineni în spitalele sale şi mai ales în spitalele armatei", informează un comunicat publicat miercuri seara de Ministerul Forţelor Armate francez, transmite joi AFP, potrivit Agerpres.

În timpul unei convorbiri telefonice cu noul său omolog francez Sebastien Lecornu, ministrul ucrainean al apărării Oleksi Reznikov i-a mulţumit Franţei "pentru îngrijirile pe care ea le oferă răniţilor de război ucraineni", potrivit comunicatului.

Primii doi militari ucraineni au fost primiţi la spitalul militar din Percy, în regiunea pariziană, a precizat pentru AFP cabinetul ministrului francez.

Ministrul ucrainean a amintit "nevoile importante ale forţelor armate ucrainene pentru a-şi menţine efortul în faţa ofensivelor ruse, în condiţiile în care conflictul ar putea dura", adaugă comunicatul.

Armata ucraineană a publicat primele imagini cu duzina de obuziere Caesar donate de Franţa şi de acum active împotriva armatei ruse, fără a preciza în ce loc vor fi mobilizate acestea. O altă duzină de obuziere ar urma să fie furnizate Kievului de Ţările de Jos şi Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.