Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia crede că Ucraina nu a scăpat de dominația oligarhilor

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Cuvintele reprezentantului permanent al Fondului Monetar Internațional în Ucraina, Gösta Ljungman, aflat la final de mandat, demonstrează că autoritățile de la Kiev nu au scăpat țara de corupție, de dominația oligarhilor și de problemele legate de supremația legii, în pofida promisiunilor făcute, a apreciat purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, într-o postare pe rețeaua Telegram, scrie agenția TASS.

Ea a indicat, în acest sens, observațiile privind situația din economia Ucrainei pe care Ljungman le-a prezentat într-un interviu acordat publicației ucrainene în limba engleză, Kyiv Post.

«Finanțistul s-a străduit să se exprime cât mai delicat. Banilor le place tăcerea, iar Fondului Monetar îi place tăcerea totală. El a îndemnat la îmbunătățirea climatului investițional, cu aluzie fină la faptul că, ”din când în când”, potențialii investitorii își exprimă îngrijorarea cu privire la situația legată de supramația legii în stat, drepturile de proprietate și corupție», a arătat Zaharova.

Potrivit spuselor sale, fostul reprezentant permanent al FMI ”a ținut o scurtă prelegere despre economie”, atrăgând atenția asupra faptului că dominația oligarhilor și a grupurilor de business sunt o frână pentru investiții. Zaharova a adăugat că Ljungman a dat dovadă de delicatețe și, în acest moment, nu a explicat ce țară a avut în vedere. ”În general, dacă este să folosim frazele îngrijite ale suedezului, statul mai are mult de mers pe drumul spre independența financiară și stabilitate economică”, a concluzionat Zaharova.

Ea a adus, de asemenea, câteva citate din președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și lozinci ale partidului aflat la guvernare ”Sluga naroda” (”Servitorul poporului”), care au promis, atât înainte, cât și după victoria în alegeri, să stopeze corupția și să lupte împotriva puterii oligarhilor. În opinia Mariei Zaharova, cele mai memorabile au devenit cuvintele lui Vasili Goloborodko – eroul lui Zelenski din serialul ”Sluga naroda” – că ucrainenii trebuie să aleagă răul cel mai mic dintre doi candidați de doi bani, care, odată ajunși la putere, continuă să mintă și să fure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.