Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, planuri pentru 2023: caută o formulă de pace dar luptă și pentru tragerea la răspundere a Rusiei

atalayar.com
iran onu

Ucraina va urmări în 2023 adoptarea a două rezoluții ale Adunării Generale a ONU, privind punerea în aplicare a formulei de pace și tragerea la răspundere a Rusiei pentru războiul împotriva Ucrainei, a declarat la sediul ONU din New York prim-adjunctul ministrului ucrainean de externe, Emine Dzeppar, citat de Rador.

"Acestea sunt două rezoluții principale pe care ne vom concentra eforturile diplomatice în acest an. Pasul numărul unu în februarie - aceasta este formula de pace - iar al doilea va fi responsabilitatea Rusiei", a spus Emine Dzeppar. Potrivit oficialului ucrainean, poate fi convocată o sesiune extraordinară specială a Adunării Generale a ONU pentru a aproba rezoluția privind formula de pace propusă de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la summitul G20, în timp ce rezoluția privind responsabilitatea Rusiei va fi analizată mai târziu, tot în acest an.

Textul rezoluției privind formula de pace corespunde Cartei ONU şi va fi convenit cu un grup de parteneri ucraineni, a explicat Emine Dzeppar. "Ne angajăm foarte mult în orice negociere de pace care ne aduce un singur rezultat - integritatea teritorială, suveranitatea şi pacea pentru poporul nostru", a spus ea, subliniind că, unu, Ucraina nu își va tranzacționa pământul şi, doi, nu va discuta despre nicio negociere de pace dacă armata rusă nu se retrage de pe teritoriul ucrainean. Emine Dzeppar a reamintit că la Curtea Penală Internațională se investighează deja crime de război, crime împotriva umanității și crima de genocid în Ucraina.

Emine Dzeppar a făcut declaraţiile joi, în cadrul unei dezbateri deschise a Consiliului de Securitate al ONU privind consolidarea statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.