Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina reacționează după ce Ungaria a spus că este pregătită să plătească în ruble pentru gazele rusești: 'Fiți de partea corectă a istorie'

Wikipedia
ucraina steag drapel

Tensiunile dintre Ucraina și Ungaria rămân ridicate. Kievul descrie disponibilitatea Ungariei de a plăti pentru gazul rusesc în ruble drept ”un act neprietenos”. Ucraina a mai spus că poziția Ungariei față de acuzațiile de atrocități rusești întărește sentimentul de impunitate cu privire la Rusia și o încurajează ”să comită noi atrocități împotriva ucrainenilor”.

„Dacă Ungaria dorește cu adevărat să ajute la încheierea războiului, iată cum să o facă: nu mai distrugeți unitatea în UE, sprijiniți noi sancțiuni anti-ruse, acordați asistență militară Ucrainei și nu creați surse suplimentare de finanțare pentru mașinăria militară a Rusiei. Niciodată nu este prea târziu pentru a ajunge pe partea dreaptă a istoriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, potrivit Reuters.

Ungaria a anunţat miercuri că este pregătită să plătească în ruble pentru gazele ruseşti, în dezacord cu UE, care a căutat un front unit în opoziţia faţă de cerinţele Moscovei.

Rusia le-a cerut statelor UE să-i plătească în ruble gazele livrate începând cu 1 aprilie, ceea ce acestea au refuzat. În prezent livrările continuă, întrucât primele plăţi pentru volumele de gaze livrate după această dată sunt scadente în a doua jumătate a lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.