Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina recunoaște că a primit armament și din România

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de Externe susține că Austria și Ungaria nu au furnizat arme Ucrainei. Celelalte țări din Europa au livrat armament soldaților, a spus Dmitro Kuleba la televiziunea ucraineană, potrivit agenției Ukrinform.

"Cu excepția Ungariei și Austriei ca țară neutră, nu mai este tabu pentru nicio țară europeană să livreze arme Ucrainei, deși era înainte", a declarat Kuleba, potrivit sursei citate. Potrivit lui Kuleba, multe țări care nu au furnizat niciodată arme în zonele de conflict și-au schimbat pozițiile după începerea agresiunii totale, iar unele țări chiar și-au schimbat legile pentru a permite transferurile de arme către Ucraina.

Datorită neutralității sale, Austria se vede cu un rol special, după cum a afirmat cancelarul federal Karl Nehammer. În cadrul Uniunii Europene, Austria este, de asemenea, în deplină solidaritate cu țările membre în ceea ce privește aspectele legate de securitate, a confirmat acesta la începutul lunii iulie. Ca țară neutră, Austria nu poate furniza arme Ucrainei, după cum a confirmat recent personal ministrul de externe Alexander Schallenberg conducerii ucrainene în timpul vizitei sale la Kiev, în iulie.

Președintele României Klaus Iohannis nu a spus tranșant dacă România a trimis arme grele în Ucraina, susținând că în război nu e înțelept să dai informații esențiale adversarului.

SUA, Marea Britanie, Olanda, Franța, Italia, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia sau Statele Baltice sunt doar câteva din țările care au comunicat public și transparent ce și cât armament greu au trimis Ucrainei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.