Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina recunoaște cu jumătate de gură că a atacat în Moscova cu drone: 'Se întâmplă!'

AFP
drone ucraina rusia

Cel puţin trei drone au fost interceptate pe cerul regiunii Moscovei - inclusiv două la doar 30 km sud-vest de Kremlin, au afirmat agenţiile de presă ruseşti. Rusia a acuzat ulterior Ucraina pentru atacuri. Forțele de la Kiev susțin însă că astfel de cazuri „se întâmplă”, chiar dacă precizează că nu comentează ce se întâmplă la Moscova și nu au recunoscut explicit atacul.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a comentat exploziile de la Moscova care au răsunat în această dimineață, relatează RBC-Ucraina. Declarațiile au fost făcute de reprezentantul Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, Andriy Yusov, în direct la un teledon, informează sursa citată. El a subliniat că DIU "în mod tradițional nu comentează ceea ce se întâmplă la Moscova", dar a adăugat că astfe de cazuri "se întâmplă". "Dacă Brigada 45 a Forțelor Speciale ruse este angajată în sabotaj în spatele Ucrainei, înseamnă că ceva poate zbura spre Moscova. Se întâmplă", a spus Yusov.

Exploziile din Sevastopol indică faptul că eliberarea și dezocuparea Crimeei se apropie, a mai spus oficialul ucrainean.

"Dacă vorbim despre exploziile din Sevastopol, atunci de ce să ne plângem? Poporul pro-ucrainean care așteaptă întoarcerea guvernului legitim, dimpotrivă, se bucură de aceste sunete. Aceasta înseamnă că eliberarea și dezocuparea Crimeei se apropie", a spus el.

Yusov a menționat că exploziile din Crimeea nu vor mai fi comentate. "Putem afirma doar că pacea și absența exploziilor în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, inclusiv Crimeea, vor fi complet complete atunci când vor pleca (n. r.: cu referire la ruși). Până atunci, tot ceea ce se întâmplă în teritoriile ocupate este responsabilitatea 'administrației' ocupației”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.