Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două drone au ajuns la periferia Moscovei, provocând explozii lângă șoseaua de centură (video)

defenseromania.ro
drone

Forțele ruse de apărare aeriană ar fi doborât marți două drone în apropierea localității Valuevo, situată chiar la periferia capitalei ruse Moscova, scriu mass-media locale, TASS și canalele Telegram.

Dronele au fost doborâte în jurul orei 06.00. „Serviciile de urgență au primit imediat mai multe apeluri despre explozii, martorii oculari au relatat că au văzut resturi de drone căzând. Nu a fost niciun incendiu, se verifică acum distrugerile provocate la sol”, conform surselor citate, care menționează că din primele rapoarte nimeni nu a rănit.

Potrivit canalelor de Telegram, avioanele care zboară către aeroportul Vnukovo au început să fie deviate și deja 14 zboruri au fost redirecționate spre alte aeroporturi din Moscova.

Localitatea Valuevo se află la câțiva kilometri de șoseaua de centură a Moscovei. TASS scrie în afara celor două drone din Valuevo ar fi fost doborâtă încă una în orașul Kaluga, mai departe însă de Moscova.

Incursiuni periculoase

Oficialii ruși au acuzat în repetate rânduri că drone trimise de ucraineni au vizat teritoriul Federației Ruse.

Aproximativ zece drone au intrat la începutul lunii iunie în spaţiul aerian al regiunilor ruseşti Briansk şi Krasnodar, în apropiere de Ucraina, au declarat autorităţile locale, preluate de agenţia EFE. Unul din vehiculele fără pilot a căzut pe teritoriul unei rafinării din Kuban, în regiunea sudică Krasnodar. Cu o zi înainte, s-a raportat un alt incident similar la o unitate situată în apropierea satului Afipski.

Dronele au fost doborâte sau interceptate de echipe de luptă radioelectronică.

Un atac cu drone a vizat Moscova la sfârșitul lunii mai. Autoritățile locale au informat că opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei, dar că fie dronele au fost doborâte sau deviate.

Liderul rus Vladimir Putin a spus că atacul reprezintă un „act terorist” al regimului de la Kiev.

Imagini de la fața locului pot fi consultate aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.