Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: 'Rușii promit bani pentru informații despre liderii ucraineni care nu au plecat din zonele de conflict'

ssatipura.com
rusia-ucraina-razboi

Ucraina susține că rușii promit bani pentru informații despre „patrioții” Ucrainei care nu au plecat din Herson. De asemenea, rușii ar cauta angajați activi ai Serviciului de Informații și Securitate al Ucrainei, ai apărării teritoriale, ai militarilor forțelor armate care au rămas în Herson sau în alte așezări din regiune, transmite Unian.

"Falsul VCA din regiunea Herson a făcut apel la locuitorii din regiunea Hersonului cu un apel de a "vinde" informații despre patrioții Ucrainei care rămân pe teritoriul regiunii! Ei promit o recompensă monetară substanțială pentru fiecare cap", a spus prim-vicepreședintele Consiliului Regional Herson, Iuriy Sobolevsky

Potrivit lui Sobolevsky, rușii caută angajați activi ai SBU, ai serviciilor de informații ucrainene, ai apărării teritoriale, ai militarilor Forțelor Armate, ai partidelor naționaliste, ai organizațiilor publice și ai formațiunilor armate ale naționaliștilor care au rămas în Herson sau în alte așezări din regiune.

De asemenea, doresc să obțină informații despre persoanele care conduc site-uri web, canale și grupuri anti-ruse pe Internet, care transmit acestor resurse date despre armata rusă, actualii oficiali guvernamentali, jurnaliștii, voluntarii și activiștii care colectează informații audiovizuale despre ei. De asemenea, rușii ar vrea să știe informații despre cei care lipesc pliante de propagandă, scriu inscripții de propagandă sau dăunează agitației și publicității străine oficiale.

Vezi și: Rusia susține că a ucis 21 de 'mercenari' români în războiul din Ucraina

Sobolevsky a mai precizat că rușii ar promite bani pentru informații despre apartamente, case, alte clădiri sau spații pe care categoriile de persoane de mai sus le pot folosi ca bază pentru desfășurarea unor "activități teroriste, de sabotaj și subversive", să se ascundă sau să locuiască în ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.