Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina pune tunurile pe oligarhii apropiați de Kremlin: Kievul vrea să confiște proprietățile lui Deripaska, Ianukovici și Kurchenko

oleg deripaska

Guvernul ucrainean intenționează să confiște toate proprietățile oamenilor de afaceri Oleg Deripaska (n.r.: foto dreapta) și Serhiy Kurchenko, ale fostului ministru ucrainean al apărării Pavlo Lebedev și ale fostului președinte Viktor Ianukovici, a declarat premierul ucrainean Denys Shmygal.

"(. . .) Guvernul ucrainean impune din nou sancțiuni lui Serhiy Kurchenko, Pavlo Lebedev, Viktor Ianukovici și Oleg Deripaska pentru a le bloca activele și activele în care ar putea fi implicați. Această decizie este necesară pentru a confisca în cele din urmă toate bunurile lor de pe teritoriul Ucrainei, în conformitate cu noua legislație", a scris premierul weekend-ul trecut în canalul său Telegram.

Mykolaiv Alumina Plant (Ucraina), care face parte din Rusal și asigură 20% din producția de alumină a companiei, a oprit producția în martie 2022 din cauza "problemelor logistice și de transport inevitabile în Marea Neagră și în teritoriile adiacente".

Din 2018, Deripaska nu a controlat c0mpania En +, acționarul principal al Rusal. Renunțarea la control a avut loc ca parte a unui acord cu OFAC, al cărui scop a fost de a elimina aceste întreprinderi din sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.