Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: Şapte poliţişti au fost răniţi în ciocniri cu naţionaliştii

europalibera.org
protest kiev

Şapte poliţişti au fost răniţi luni la Kiev în ciocniri cu naţionaliştii care au protestat împotriva expulzării în Rusia a unui presupus membru al grupării jihadiste Statul Islamic, care - potrivit susţinătorilor săi - a luptat împotriva rebelilor separatişti în estul prorus al Ucrainei, informează AFP, citând oficiali ucraineni, scrie Agerpres.

Zeci de militanţi reprezentând numeroase mişcări de extrema dreaptă au manifestat în faţa sediului Parchetului General, în centrul Kievului, împotriva expulzării săptămâna trecută a lui Timur Tumgoiev, originar din Inguşetia, republică din Caucazul rus. 

Confruntările au izbucnit când manifestanţii au aruncat cu pietre din pavaj asupra intrării în clădirea parchetului şi au dat foc la o pubelă, conform media ucrainene. 

'Şapte poliţişti au fost răniţi' atunci când protestatarii au încercat să pătrundă în interiorul parchetului, a indicat poliţia într-un comunicat. 

Potrivit susţinătorilor săi, Timur Tumgoiev a luptat ca voluntar din noiembrie 2017 în estul separatist al Ucrainei şi este considerat drept 'inamic personal al lui Ramzan Kadârov', liderul autoritar al Ceceniei, o republică din Caucazul rus.

Citește și: Etiopia: 23 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe intercomunitare

Confirmând expulzarea sa, parchetul a asigurat că a examinat timp de mai bine de doi ani cererea de extrădare a lui Tumgoiev şi nu a primit în această perioadă 'nicio informaţie' privind participarea sa la luptele din estul separatist din partea avocaţilor săi. 

Acuzat în Rusia de apartenenţă la Statul Islamic, el 'nu şi-a ascuns participarea la această organizaţie teroristă', a explicat purtătorul de cuvânt al parchetului ucrainean, Andrei Lâsenko, a doua zi după expulzarea acestuia. 

Estul Ucrainei se confruntă de peste patru ani cu un conflict între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi, soldat cu peste 10.000 de morţi, conforn datelor ONU. 

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină financiar şi militar pe separatişti, acuzaţie negată de Moscova în mod constant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.