Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina şi NATO desfăşoară la Odesa manevre împotriva ameninţărilor hibride

ucraina nato

Ucraina şi Alianţa Nord-Atlantică desfăşoară la Odesa (sud) exerciţii sub codul 'Rezistenţă inviolabilă' cu scopul exersării măsurilor de contracarare a ameninţărilor hibride provenite dinspre Rusia împotriva infrastructurii critice din regiunea Mării Negre, a comunicat marţi Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina (SNBO), relatează agenţiile de presă EFE şi Ukr.net.

'Exerciţiile sunt coordonate de cabinetul de miniştri al Ucrainei în cooperare cu Centrul NATO pentru securitate energetică şi cu sprijinul United States Naval Academy în cadrul Platformei Ucraina-NATO pentru un schimb de experienţă în lupta împotriva războiului hibrid', se menţionează în comunicatul SNBO.

Exerciţiile sunt programate să dureze până la 17 septembrie.

Aceste manevre, subliniază SNBO, au loc în conformitate cu acordul agreat în 2019 de miniştrii de externe din ţările membre NATO în vederea sprijinirii Ucrainei în lupta împotriva ameninţărilor hibride din partea Rusiei în regiunea Mării Negre, informează Agerpres.ro.

Obiectivul exerciţiilor, potrivit textului, vizează 'fiabilitatea sistemului de stat ucrainean în domeniul combaterii ameninţărilor hibride şi a reacţiei sale la crize prin consolidarea cooperării dintre instituţiile militar-civile'.

'La aceste exerciţii vor participa organisme din sectorul securităţii şi apărării din Ucraina, instituţii responsabile de coordonarea controlului în situaţii de criză, precum şi operatori ai sistemului energetic şi alte infrastructuri critice', a adăugat SNBO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.