Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina și Polonia vor deschide luni un punct de frontieră special pentru camioane goale

frontiera tir

Ucraina a anunțat că deschide luni un punct de trecere a frontierei cu Polonia suplimentar, dar asta pentru camioanele goale, în condițiile în care unele puncte de la graniță au fost blocate de săptămâni de proteste ale șoferilor polonezi.

Ucraina și Polonia vor deschide luni un punct de trecere a frontierei suplimentar, pentru camioanele goale, deiarece unele puncte de trecere au fost blocate de săptămâni de proteste ale șoferilor polonezi, au anunțat duminică autoritățile ucrainene, potrivit Reuters.

Aceste proteste, din cauza a ceea ce camionagiii polonezi consideră a fi o concurență neloială din partea colegilor lor ucraineni, au început la 6 noiembrie, patru puncte de trecere a frontierei fiind acum blocate. Principala revendicare a transportatorilor polonezi este de a-i împiedica pe camionagiii ucraineni să aibă acces fără permis în UE, lucru pe care Kievul și Bruxelles-ul îl consideră imposibil, potrivit mediafax.

Serviciul de frontieră ucrainean a anunțat că punctul de control Ugriniv, care în prezent funcționează doar pentru autoturisme și autobuze, va fi deschis luni, de la ora 1.00 (miezul nopții GMT), pentru vehiculele grele goale.

"Deschiderea punctului Ugriniv este primul punct de pe lista de măsuri implementate pentru deblocarea frontierei, reducerea cozilor și creșterea capacității frontierei ucraineano-poloneze", a precizat serviciul de frontieră.

Ucraina a informat săptămâna trecută că a convenit cu Polonia asupra unor măsuri care ar putea reduce presiunea la punctele de trecere a frontierei blocate, dar că nu au discutat principalele revendicări ale protestatarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.