Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina solicită Comitetului Internațional Olimpic să investigheze implicarea Rusiei și Belarusului la Jocurile Olimpice

digisport.ro
jocuri olimpice

Comitetul Olimpic Ucrainean a cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să investigheze participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la JO de la Paris, ca urmare a presupuselor încălcări ale neutralităţii, relatează Reuters.

"Aş dori să mă adresez din nou dvs. cu privire la problema potenţialei participări a sportivilor AIN (sportivi individuali neutri) cu paşapoarte ruseşti şi belaruseşti, în special a celor care concurează la lupte, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi la respectarea de către aceştia a condiţiilor de participare recomandate de CIO", a scris preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean, Vadym Huttsait, într-o scrisoare adresată şefului CIO, Thomas Bach, potrivit news.ro.

În decembrie, CIO a declarat că ruşii şi belaruşii care se califică pentru Jocurile Olimpice din acest an ar putea participa la probe individuale ca neutri, fără steagurile, emblemele sau imnurile lor naţionale.

Fiecare sportiv va trebui să îndeplinească anumite condiţii, printre care se numără şi aceea de a nu fi sprijinit activ războiul din Ucraina. De asemenea, ei nu pot avea contracte cu armata rusă sau belarusă sau cu agenţiile naţionale de securitate.

"Am dori să ne adresăm CIO cu rugămintea de a acorda o atenţie deosebită acestor probleme", a adăugat Huttsait, ataşând o listă de sportivi care după părerea sa nu îndeplinesc cerinţele de neutralitate.

 

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfăşura în perioada 26 iulie-11 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.