Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a căzut între scaune: Camera Reprezentanților din SUA a votat ca ajutorul financiar pentru Kiev să se întrerupă pentru 45 de zile/ UPDATE

thoughtco.com
camera-reprezentantilor-sua

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat sâmbătă o măsură de finanţare de urgenţă pentru a evita paralizia administraţiei federale cu doar câteva ore înainte de aşa-numitul "shutdown", relatează Reuters şi AFP, conform Agerpres.

UPDATE: Guvernul SUA a evitat o închidere a activităţii federale după ce atât Camera Reprezentanţilor, cât şi Senatul au convenit asupra unui acord de finanţare pe termen scurt, relatează BBC.

Un proiect de lege care menţine finanţarea guvernului până la jumătatea lunii noiembrie, dar care nu include niciun ajutor nou pentru Ucraina, a fost aprobat în Senat cu 88 de voturi la 9.

BBC scrie că acordul care menține finanțarea guvernului cu încă 45 de zile nu include niciun ajutor suplimentar pentru Ucraina în această perioadă.

Știre inițială

Decizia a fost votată în Cameră cu 335 de voturi pentru şi 91 împotrivă.

Democrații lui Joe Biden au fost astfel obligați să accepte că pe termen scurt ar putea exista o întrerupere a eforturilor contraofensivei ucrainene în lipsa posibilități de a oferi mai mult ajutor militar Ucrainei.

Liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Kevin McCarthy, s-a opus vehement includerii sumei de 6 miliarde de dolari ca ajutoare pentru Ucraina.

Se așteaptă ca parlamentarii din Senat să preia rapid proiectul de lege și să încerce să îl adopte sâmbătă, astfel încât acesta să poată fi dus rapid la biroul președintelui Joe Biden pentru semnătură.

Ucraina este dependentă de ajutoarele externe pentru a ține piept forțelor ruse și pentru a reuși să străpungă liniile defensive ale inamicului, pentru a-și recâștiga teritoriile pierdute.

La un pas de shutdown

Cu numai câteva luni în urmă, Congresul a adus SUA la un pas de incapacitatea de plată a serviciului datoriei publice de 31.400 de miliarde de dolari.

De obicei, legislativul adoptă legi temporare pentru a câştiga timp în vederea negocierii legislaţiei detaliate privind cheltuielile. Anul acesta însă, 21 de republicani li s-au alăturat democraţilor, susţinând că este mai bine să se adopte legea pentru întreg anul fiscal, chiar dacă pe termen scurt se produce blocajul. Alţi republicani au condamnat această poziţie, afirmând că s-a ratat o ocazie de a promova politici conservatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.