Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina: un apropiat al lui Putin şi două societăţi vizate de noile sancţiuni ale UE

ucraina



Deja supus unor sancţiuni americane, Volodin face parte din cele 13 noi personalităţi ruse sau proruse adăugate luni de miniştrii europeni ai afacerilor externe la o listă de 48 de persoane deja sancţionate, notează AFP.


În anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, Volodin este considerat arhitectul măsurilor antioccidentale adoptate de Kremlin în ultimii doi ani.


Noua listă publicată luni seară de Jurnalul Oficial al UE îl include de asemenea pe general Vladimir Şamanov, comandantul trupelor ruse de paraşutişti. În ea figurează de asemenea liderii separatişti din estul Ucrainei, printre care Viaceslav Ponomareov, primarul autoproclamat din Slaviansk, bastion al insurecţiei armate proruse, implicat în detenţia timp de o săptămână a unei echipe internaţionale de inspectori militari OSCE /Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa/.


Pentru prima dată de la începutul crizei din Ucraina, UE a sancţionat de asemenea două întreprinderi, compania de gaz Cernomorneftegaz, deja vizată de sancţiuni americane, şi terminalul petrolier Feodosia.


Aceste două societăţi ucrainene implantate în Crimeea au fost confiscate după anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia în martie.


Aceste noi ţinte sancţionate ridică totalul lor la 61, în plus faţă de cele două entităţi, de personalităţi ruse sau proruse sancţionate de UE pentru atingere la suveranitatea Ucrainei.


Deşi şi-a extins lista neagră, imediat după organizarea referendumurilor separatiste din estul Ucrainei, UE rămâne în faza a 2-a de sancţiuni, vizând măsuri constând din interdicţii de viză şi îngheţarea bunurilor.


Divizând cele 28 de state membre ale UE ce ţin cont de amploarea intereselor economice şi politice implicate, o posibilă trecere la faza a 3-a, cea de sancţiuni economice mult mai vaste contra Rusiei, nu ar putea fi examinată decât după încheierea alegerilor prezidenţiale din Ucraina de la 25 mai.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.