Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina va continua să sprijine milițiile anti-Kremlin care acționează pe teritoriul Rusiei: Nu mai pot fi numite grupare, acum devin o forță

news.ro
Kirilo Budanov

Șeful serviciilor secrete militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a declarat pe 16 martie la televiziunea națională că milițiile anti-Kremlin devin „o forță” și Ucraina le va ajuta în operațiunile pe teritoriul rus.

Legiunea Libertatea Rusiei, Batalionul Siberian și Corpul Voluntar al Rusiei au lansat incursiuni transfrontaliere în regiunile Belgorod și Kursk ale Rusiei pe 12 martie, ar fi dus la ciocniri cu forțele ruse în mai multe așezări.

„Fără îndoială că subiectivitatea (milițiilor anti-Kremlin) s-a conturat, nu mai pot fi numite „grupare”, acum devin o forță”, a spus Budanov, adăugând că milițiile anti-Kremlin acționează împreună bazându-se pe comunitatea. viziunea transformării Rusiei.

Unitățile rusești anti-Kremlin nu intenționează să se oprească în viitorul apropiat și „vor face tot ce le stă în putință”, a spus Budanov.

Șeful serviciilor secrete militare al Ucrainei a adăugat, de asemenea, că milițiile anti-Kremlin au ajutat Ucraina încă de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, iar forțele ucrainene vor încerca să le susțină și „în măsura posibilului”.

Pe 16 martie, Legiunea Libertatea Rusiei a reiterat apelul adresat cetățenilor din regiunea Belgorod și Kursk de a evacua din regiune, deoarece „atacul în masă asupra trupelor lui Putin” va continua.

Mai devreme, pe 16 martie, Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, a susținut că Belgorod și regiunea înconjurătoare au fost atacate cu rachete. A fost al doilea atac raportat împotriva orașului într-o singură zi.

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmațiile, care nu pot fi verificate în mod independent.

Belgorod se află la mai puțin de 40 de kilometri (aproximativ 25 mile) nord de granița cu regiunea Harkiv a Ucrainei. Oficialii locali au pretins greve împotriva orașului de mai multe ori pe parcursul războiului la scară largă, de exemplu, pe 14 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.