Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina va primi din Macedonia de Nord tancuri de luptă din anii '70 - '80

tancuri rusia

Macedonia de Nord intenţionează să doneze un număr nespecificat de tancuri din era sovietică Ucrainei în contextul în care încearcă să-şi modernizeze propria armată pentru a corespunde standardelor NATO, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Skopje, relatează Reuters.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că Ucraina va primi tancuri din batalionul de tancuri al Macedoniei de Nord care este în proces de modernizare.

"Luând în considerare această situaţie şi solicitările Ministerului Apărării ucrainean, guvernul a decis ca o anumită cantitate din aceste capacităţi va fi donată Ucrainei, în conformitate cu necesităţile sale", se mai menţionează în comunicat.

Ministerul nu a precizat numărul de tancuri pe care le va dona, dar a precizat că fac parte din a treia generaţie de tancuri de luptă din anii 1970 şi 1980 care au armură compozită şi sisteme de control al tragerii stabilizate computerizat.

Macedonia de Nord, fostă republică iugoslavă, este membră NATO şi ţară candidată la aderarea la UE. Ea a donat deja, ca şi alte ţări occidentali, echipament militar Ucrainei după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.