Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina va produce arme și echipamente militare împreună cu șase țări NATO

tren blindate

Compania de stat Ukroboronprom [asociație de întreprinderi multiprodus din diferite sectoare ale industriei de apărare din Ucraina - n.r.] va produce și dezvolta arme grele și echipamente militare în comun cu cel puțin șase state membre NATO, anunță site-ul web al Ukroboronprom, preluat de European Pravda.

"Ucraina se integrează în complexul militar-industrial al NATO. Ukroboronprom va produce și dezvolta arme grele și echipamente militare în comun cu cel puțin 6 state membre NATO", se arată în mesaj.

Aceste țări implicate în producția comună sunt Polonia, Cehia, Franța, Danemarca și alte câteva țări; acordurile cu acestea nu permit dezvăluirea niciunui detaliu.

"Da, creăm companii comune de apărare, construim linii de producție de muniție în ciclu închis, producem în comun vehicule blindate și sisteme de rachete cu lansare multiplă și dezvoltăm împreună noi arme de înaltă tehnologie. Pentru a face acest lucru, folosim atât instalațiile existente, cât și cele nou create în locații sigure", relatează Ukroboronprom.

"Pentru a impulsiona dezvoltarea proiectelor internaționale de apărare existente și lansarea altora noi, Ukroboronprom și Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei au convenit să își coordoneze în continuare acțiunile. Acest lucru ar trebui să contribuie la atragerea mai multor parteneri străini pentru a consolida industria de apărare a Ucrainei", adaugă Ukroboronprom.

Unul dintre cele mai recente acorduri încheiate a fost cel cu Republica Cehă. Compania ucraineană de stat Ukroboronprom și Agenția interguvernamentală pentru cooperare în domeniul apărării din cadrul Ministerului Apărării din Republica Cehă au convenit să creeze un cluster comun de apărare, potrivit acordurilor încheiate între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și premierul ceh Petr Fiala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.