Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiunea Ucrainei pentru Vladimir Putin: 'Vom continua să ne eliberăm teritoriul!'

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina va continua să elibereze teritorii din țară ocupate de ruși, în ciuda valului de atacuri cu rachete de luni. "Orice ar face el [ Vladimir Putin], vom continua să ne eliberăm teritoriul", a declarat Kuleba pentru CNN.

"Acesta este războiul pentru existența Ucrainei. Acesta este războiul pentru existența dreptului internațional și a ordinii bazate pe reguli. Așa că el poate escalada, poate face orice dorește. Dar noi vom continua să luptăm și vom câștiga", a adăugat el.

Kuleba a declarat că "marea majoritate" a țintelor din asaltul rusesc au fost instalații energetice, adăugând că "nu are cunoștință de nicio instalație militară majoră care să fi fost vizată. Au fost doar instalații energetice și case civile, clădiri de apartamente".

El crede că atacul a fost un act de răzbunare din partea președintelui rus Vladimir Putin. "Nu ar trebui să existe nicio îndoială că scopul acestui atac a fost acela de a teroriza o populație pașnică și de a-i face viața cât mai dificilă posibil. Sunt destul de sigur, sunt încrezător că acesta este rezultatul înfrângerii lui Putin pe câmpul de luptă. Când armata sa nu poate învinge armata ucraineană, a ales să terorizeze civilii ca răspuns ca răzbunare", a declarat Kuleba.

Vezi si: Apel de ultimă oră pentru populație lansat de Volodimir Zelenski: 'Noi rezistăm. Noi lucrăm. Suntem uniți!'

Când a fost presat să spună dacă Ucraina a fost responsabilă pentru explozia masivă de pe podul din Crimeea, Kuleba a spus că nu "știe cine a aruncat în aer podul. Nu aș exclude ca ceva să se întâmple în interiorul Rusiei, deoarece acest pod este foarte bine protejat din toate părțile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.