Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina vrea să trimită femei pe front: misiunea pe care trebuie să o îndeplinească

static.wixstatic.com
deminare

Autoritățile ucrainene doresc să asigure participarea activă a femeilor la procesul de deminare, a declarat ministrul economiei al Ucrainei, Iulia Sviridenko, justificând inițiativa prin egalitatea de gen, relatează Rador Radio România.

"Egalitatea de gen este văzută ca o parte integrantă a politicii Ucrainei, care se bazează pe principiile integrării, incluziunii și integrității. Acest lucru se aplică tuturor tipurilor de activități, inclusiv domenii atât de importante precum deminarea" - a spus aceasta, citată de serviciul de presă pe site-ul ministerului. Potrivit afirmaţiilor sale, implicarea activă a femeilor va contribui la creșterea eficienței și eficacității procesului de deminare. Sviridenko a clarificat că, în prezent, nivelul mediu al participării femeilor în rândul tuturor operatorilor de acțiune împotriva minelor de stat și nestatali din Ucraina este de aproximativ 30%, dar autoritățile se străduiesc să crească această cifră.

"Ucraina are resurse limitate în acțiunea împotriva minelor, avem nevoie de mai mulți operatori de deminare, mai multe echipamente, instruire a geniştilor" - a adăugat ea.

După cum a subliniat publicația "Strana", Ucraina atrage din ce în ce mai mult femeile pentru a îndeplini sarcini în armată. Se subliniază că, din când în când, în societatea ucraineană se intensifică discuția despre ideile legate de mobilizarea femeilor sau de a le oferi mai multe oportunități de a servi în Forțele Armate Ucrainene, ceea ce va elibera unii bărbați de a se afla în prima linie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.