Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ucrainei a fost amendat: suma pe care trebuie să o plătească Volodimir Zelenski după ce a mers într-o cafenea

Volodomir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost amendat cu 1.250 de dolari pentru că a încălcat restricţiile privind pandemia de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile de la Kiev, potrivit DPA. Preşedintele ucrainean a anunţat deja că va plăti amenda.

Într-o fotografie apărută săptămâna trecută, Zelenski şi membri ai echipei sale sunt văzuţi stând aproape unul de celălalt şi fără mască într-o cafenea din oraşul Hmelniţki din vestul Ucrainei. "O cafea grozavă în Hmelniţki! Aromată şi gustoasă", a spus apoi Zelenski. El a mai spus că fusese invitat de proprietarul cafenelei.

Citește și: SURSE - Miza ascunsă a moțiunii de cenzură: PSD se teme de o migrație a aleșilor locali .

Polemica s-a declanşat după ce o fotografie a serviciului de presă al preşedinţiei l-a arătat pe Zelenski bând o cafea într-un local, în condiţiile în care restaurantele şi cafenelele în spaţii închise nu erau încă deschise în Ucraina.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, viceministrul de interne Anton Gheraşcenko a semnalat presei că poliţia va examina această chestiune, dar a adăugat că ''pentru a vedea dacă preşedintele şi cei care l-au însoţit sunt vinovaţi este necesar să înţelegem contextul general al situaţiei''.

Amenzile pentru încălcarea restricţiilor antiepidemice merg în Ucraina până la 17.000 de grivne (circa 560 de euro).

Ministrul adjunct al sănătăţii, Viktor Liaşko, a fost de părere că preşedintele nu a încălcat nici o regulă, întrucât se afla acolo într-o vizită de lucru şi patronul cafenelei a dorit să-i arate cum a pregătit localul pentru a se conforma regulilor sanitare ce vor trebui respectate la redeschidere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.