Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii aplică tactica pământului pârjolit: dau foc câmpurilor pentru a nu da recolta rușilor

Euromaidan Press
incendiu camp grau

Primarul din Melitopol, Ucraina, a vorbit despre situația exportului de produse agricole din teritoriul ocupat temporar de ruși.

Fermierii ucraineni au dat foc câmpurilor din teritoriile ocupate temporar pentru a nu da recolta Federației Ruse. Ucrainenii acuză că rușii fură nu numai cerealele, ci scot fructe și toate produsele agricole, relatează Unian.

"Ocupanții sunt implicați nu numai în furtul de cereale, ci și în toate produsele agricole - cireșe, fructe, verdeață. Astăzi putem spune că au exportat sute de milioane de grivne de produse. Nu au scos-o, au furat-o de la noi", a spus primarul din Melitopol, Ivan Fedorov.

Fedorov a adăugat că fermierii din teritoriul ocupat temporar chiar au dat foc câmpurilor pentru a nu da recolta ocupanților ruși.

"Acum continuă să ne descarce cerealele din portul Berdyansk, pe care l-am crescut împreună cu fermierii noștri, și îl fură. Ei (n. r.: rușii) îl exportă nu numai pe mare, ci și pe calea ferată. Peste 100 de vagoane au fost deja scoase și anunță că vor fi scoase încă 150 de mașini", a spus Fedorov.

Primarul din Melitopol a sugerat că, în același timp, un astfel de export pe scară largă de produse agricole de către  ruși ar putea indica faptul că nu vor rămâne pe teritoriul ocupat temporar în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.