Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii au doborât deasupra Kievului o dronă, Nikopol a fost bombardat

AP
razboi ucraina

Armata ucraineană a interceptat și a distrus o dronă rusească deasupra Kievului, în noaptea de sâmbătă spre duminică - anunţă administrația militară a orașului, conform RBC, scrie rador.ro.

Drona inamică a fost reperată în timpul unei alerte de raid aerian şi a fost doborâtă de forțele și mijloacele de apărare antiaeriană. "Nu există informații preliminare despre victime sau pagube. Datele sunt în curs de verificare" - a declarat Serhi Popko, șeful Administraţiei Miliare Kiev.

Sirenele de raid aerian au sunat în majoritatea regiunilor Ucrainei, după decolarea unor bombardiere din Federația Rusă, iar în noaptea de 6 spre 7 mai, au fost raportate explozii în unele orașe ucrainene, ca urmare a unui atac cu rachete lansat de ruşi.

În noaptea precedentă, Federația Rusă a lansat 24 de drone kamikaze Shahed asupra Ucrainei. Forțele ucrainene au reușit să doboare 18 drone. Potrivit administraţiei de la Kiev, toate țintele au fost doborâte în zona capitalei.

Bombardamente la Nikopol

Armata rusă a utilizat artilerie grea şi lansatoare de rachete Grad împotriva oraşului ucrainean Nikopol, în noaptea de sâmbătă spre duminică, bombardamentele soldându-se cu un mort şi trei răniţi - a raportat şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, Serhi Lisak.

Potrivit acestuia, invadatorii au tras peste 30 de obuze. La Nikopol, obuzele au avariat şase case particulare și un bloc de apartamente, au distrus ferestrele unui cămin studenţesc, au lovit trei conducte de gaz, o linie de înaltă tensiune, 14 panouri solare, mai multe anexe și cinci mașini. "O femeie în vârstă de 72 de ani a murit. Alţi trei localnici au fost răniți" - a menţionat Lisak.

Oficialul a adăugat că rușii au tras 20 de obuze şi asupra comunităţii Mirove, avariind două case, o anexă și o mașină. Totodată, în apropiere de Sinelnikove, forțele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus o dronă rusească de tip Shahed.

Peste 600 de militari ruşi au fost ucişi

Forţele ucrainene au lichidat 660 de invadatori ruși în ultimele 24 de ore, astfel că numărul militarilor armatei ruse ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 194.430 - potrivit unui raport publicat, duminică, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scară largă, trupele ucrainene au doborât 308 avioane și 294 de elicoptere rusești. Au mai fost distruse 3.723 (+6) de tancuri ale armatei ruse, 7.248 (+10) de vehicule blindate, 3.010 (+18) sisteme de artilerie, 306 sisteme de apărare antiaeriană, 554 (+2) de lansatoare multiple de rachete, 5.952 (+16) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 18 nave, 2.572 (+18) de drone, 947 de rachete de croazieră și tehnică specială (380 de unități).

6 morți în Herson

Şeful Administraţiei Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin, a raportat că, în ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat regiunea de 51 de ori, lansând 237 de obuze. Potrivit unui comunicat remis duminică dimineaţă, ruşii au utilizat artilerie grea, sisteme de rachete Grad, tancuri, drone şi avioane, lovind zone rezidenţiale din mai multe localităţi şi oraşe. Hersonul a fost bombardat de ruşi de patru ori. Bombardamentele din ultimele 24 de ore s-au soldat cu şase morţi şi patru răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.