Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii au prins în ambuscadă tancuri rusești staționate lângă Kiev (video)

cnn.com
ucraina razboi

O unitate specială a forțelor armate ucrainene a prins în ambuscadă și a distrus mai multe tancuri rusești aflate într-un sat aflat la aproximativ 48 de kilometri de Kiev, au anunțat oficialii ucraineni.

Trupe ucrainene de intervenție rapidă au atacat tancurile rusești cu lansatoare de grenade. Ciocnirile au avut loc în satul Zavorychi, la nord-vest de capitală. Imagini au fost publicate pe canale ucrainene de Telegram. „Glorie Ucrainei!”, spun combatanții ucraineni.

Într-un buletin difuzat la primele ore ale dimineţii de luni, Statul Major ucrainean a informat că trupele ruse intenţionează să preia controlul total al oraşelor Irpin şi Bucea, aflate la mică distanţă de Kiev. Trupele ruse mai "încearcă să obţină un avantaj tactic pentru a ajunge la periferia estică a Kievului, prin cartierele Brovarski şi Borispil", se menţionează în buletin.

"Un număr relativ mare de echipament (militar) rusesc şi de trupe ruse sunt concentrate în apropierea Kievului", a declarat la televiziunea ucraineană consilierul Ministerului de Interne, Vadim Denisenko, citat de ziarul online Ukrainska Pravda. "Înţelegem că bătălia pentru Kiev este o bătălie-cheie (pe care o vom purta) în zilele următoare", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.