Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii au reușit să prindă spioni ai FSB, care aveau misiunea de a elimina comandanții Forțelor de Operațiuni Speciale

vox.publika.md
servicii spion top secret

Departamentul de contrainformații din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a desfășurat o operațiune specială în mai multe etape în Kiev și în regiunea Sumi, în timpul căreia au fost neutralizaţi sabotori ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) care plănuiau asasinarea comandanților unităților Forțelor de Operațiuni Speciale din cadrul armatei Ucrainei, informează Rador.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de SBU, grupul de sabotaj şi recunoaştere a spionat punctele de desfășurare și deplasare a trupelor ucrainene de pe teritoriul Kievului și din regiunile de graniță din nord-estul Ucrainei.

"Una dintre sarcinile principale ale sabotorilor angajaţi de inamic a fost să colecteze date personale și locațiile comandanților unităților de luptă ale Forțelor de Operațiuni Speciale din armata Ucrainei. Agresorul plănuia să folosească informațiile primite pentru a pregăti eliminarea fizică a apărătorilor ucraineni și distrugerea armelor și echipamentelor lor militare" - precizează SBU.

Potrivit părţii ucrainene, grupul de sabotori a fost format de un ofițer FSB de carieră pentru a desfășura activități de recunoaștere și pentru a pune la cale explozii în Ucraina. Din gruparea respectivă făcea parte, printre alţii, un rezident din regiunea ucraineană Sumi, care, după declanşarea războiului, a fost recrutat de serviciile speciale ruse.

Ofițerii ucraineni de contrainformații au reușit să rețină întregul grup de sabotaj şi recunoaştere în timp ce membrii acestuia îşi ridicau armele dintr-o ascuzătoare amenajată în regiunea Sumi.

În timpul percheziţiei efectuate în ascunzătoarea respectivă, oamenii legii au descoperit două mine antitanc TM-62M, două grenade, o armă Kalaşnikov, echipamente informatice și telefoane mobile conţinând dovezi ale corespondenței secrete dintre sabotori şi un reprezentant al FSB. Împotriva persoanelor reţinute au fost deschise dosare penale pentru trădare și transmiterea de informații despre armată către forţele inamice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.