Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii fac prăpăd într-o regiune anexată de Putin: intră ca prin brânză și rup frontul rusesc

Twitter
armata ucraina soldati ucraineni

87 de militari ruşi au fost ucişi de trupele ucrainene în sudul ţării, în cursul zilei de luni, armata Ucrainei lansând nouă atacuri aeriene asupra unor poziţii şi obiective ale armatei Rusiei - transmite Comandamentul Operaţional "Sud".

Citește și: Oficialii pro-ruși recunosc că pierd teren în Herson: ucrainenii atacă puternic în regiunea anexată de Putin

De asemenea, ucrainenii au distrus 31 de tancuri ruseşti, 27 de vehicule blindate, un lansator de rachete Uragan şi un sistem de mortier Sani de calibru 120. Totodată, militarii ucraineni au capturat două tancuri şi un vehicul blindat, informează Rador.

Forţele ucrainene au străpuns linia defensivă a Rusiei în sudul ţării, în acelaşi timp extinzându-şi ofensiva rapidă în est, recucerind noi teritorii în zonele anexate de Moscova şi ameninţând liniile de aprovizionare pentru trupele ruseşti, potrivit Reuters.

În cea mai mare breşă din sud de la începutul războiului, forţele ucrainene au recucerit, luni, mai multe sate, în avansul lor de-a lungul strategicului fluviu Nipru, au declarat oficiali ucraineni şi un conducător instalat de ruşi în zonă.

Breşa din sud reflectă avansul recent al ucrainenilor în est, chiar în timp ce Moscova a încercat să ridice miza, anexând teritorii, ordonând mobilizarea şi ameninţând cu riposta nucleară.

Acum, Ucraina a înregistrat avansuri semnificative în două din cele patru regiuni ocupate de ruşi pe care Moscova le-a anexat săptămâna trecută după aşa-zisele referendumuri – scrutinuri denunţate de Kiev şi de guvernele occidentale ca ilegale şi coercitive.

Ca un semn că Ucraina ia avânt pe frontul estic, reporterii Reuters au văzut coloane de vehicule militare ucrainene îndreptându-se, luni, pentru a întâri nodul feroviar Lîman, recucerit în weekend, şi post de pregătire pentru a face presiuni în regiunea Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.