Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii îl laudă pe oligarhul rus Abramovici: 'Este un mediator extrem de eficient între delegați'

www.twitter.com
abramovici negocieri

Miliardarul rus Roman Abramovici este considerat de ucraineni un „mediator eficient" între Ucraina și Rusia, notează Sky News.

Ucraina spune că proprietarul clubului Chelsea, care face obiectul unor sancțiuni britanice, ajută la prevenirea neînțelegerilor între puterile beligerante.

„Se știe de mult timp în spațiul mediatic că este un mediator extrem de eficient între delegații și că moderează parțial procesul, astfel încât să nu existe neînțelegeri de la început", a declarat negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak.

Acesta a continuat să respingă speculațiile conform cărora Abramovici ar fi fost otrăvit în timpul discuțiilor de la granița dintre Ucraina și Belarus la începutul acestei luni, calificându-le drept „teorii ale conspirației".

Delegația ucraineană a sugerat că aceste rapoarte au fost construite pentru a pune presiune asupra Moscovei și Kievului.

În urmă cu o săptămână, The Wall Street Journal relata că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden să nu-l sancționeze pe Roman Abramovici, astfel încât acesta din urmă să faciliteze discuțiile de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.