Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii își evacuează cetățenii în România: Rută cu transport gratuit spre Tulcea pentru cei din Odesa, Nikolaev, Herson

DW
refugiati ismail

Începând de miercuri, 9 martie, compania ucraineană de transport fluvial și maritim Dunărea operează două transporturi gratuite cu feribotul pe ruta Ismail-Tulcea pentru pasageri. Astfel, femeile și copiii, bărbații peste 60 de ani, vor putea călători gratuit de la Ismail, din sud-vestul regiunii Odesa până în Tulcea, transmite Radio România Actualități.

Plecarea are loc de la danele staților maritime Ismail la ora 8:00, cu sosire la Tulcea la ora 10:30 și la ora 14:00, cu sosire la ora 15:30. Măsura a fost luată aseară, din cauza fluxului extrem de mare de refugiați care se află în Ismail cu destinația România sau Republica Moldova.

Aceștia provin în special din raioanele Nikolaev și Herson, acolo unde se dau lupte grele între militarii ruși și apărătorii ucraineni. Aceste două curse de feribot gratuite pentru pasageri vor opera atât timp cât este nevoie, potrivit unui comunicat al Primăriei Ismail.

În ultimele 48 de ore, numărul refugiaților intrați pe teritoriul orașului Ismail a scăpat de sub controlul autorităților, pentru că destul de puțini dintre aceștia ajung să fie luați în evidență. Ei continuă să vină cu autobuze, dar mai ales cu mașini închiriate pe care plătesc o grămadă de bani în funcție de locul de unde vin. De exemplu, o cursă din zona Nikolaev atacată de armata rusă până la Ismail cu mașina unui "om de bine" poate costa o familie între 300 și 500 de euro, o sumă enormă pentru acești oameni.

Refugiații care sunt luați în evidență destul de puțin față de numărul real sunt ajutați de către Primăria Ismail. Cei mai mulți se descurcă pe cont propriu. Hotelurile sunt pline, chiar și la tarife de 100-150 de dolari pe cameră/pe noapte practicate, evident, la negru, sume pe care însă foarte puțini pot să le achite, însă pe un grup local de Facebook au fost publicate adresele a zeci de beciuri și pivnițe care pot fi folosite atât ca adăposturi în caz de atac aerian, cât și ca refugiu pentru cei plecați în bejenie care tranzitează Ismailul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.