Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii, lăsați să înghețe de ruși! Avertismentul autorităților de la Kiev: 'Stocați haine și pături! Toate centralele termice prezintă daune'

pixabay
patura, frig

Atacurile masive cu rachete rusești din octombrie și noiembrie au avariat practic toate centralele termice și hidroelectrice din Ucraina. În acest scop, toate nodurile importante ale rețelei electrice au fost lovite, spune șeful operatorului ucrainean de rețele electrice Ukrenerho, Volodimir Kudrytskyj.

"Practic, fiecare stație majoră a luat o lovitură", spune Kudrytskyi. Unele stații au fost chiar lovite de mai multe ori.

Ucrainenii vor trebui să se pregătească pentru pene de curent până la sfârșitul lunii martie din cauza infrastructurii avariate. "Vreau ca toată lumea să înțeleagă: ucrainenii vor trebui, cel mai probabil, să trăiască cu pene de curent cel puțin până la sfârșitul lunii martie", a scris Serghei Kovalenko, șeful marii companii private de energie Yasno din Kiev, pe pagina sa de Facebook. "Stocați haine și pături calde și gândiți-vă cum puteți supraviețui unei pene de curent prelungite."

Operatorul de rețea aanunțat noi restricții privind distribuția energiei electrice, ceea ce a dus la deconectarea de la rețea a peste 950.000 de clienți. În unele regiuni din Ucraina, temperaturile au scăzut deja sub îngheț, inclusiv în capitala Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.