Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii nu vor să cedeze nicio bucată de pământ - Marea majoritate se opun concesiilor teritoriale în schimbul păcii

epthinktank.eu
Ucraina-razboi

Optzeci și șapte la sută dintre ucraineni se opun concesiunilor teritoriale, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în perioada 14-22 februarie, notează The Kyiv Independent.

În plus, doar 9% dintre ucrainenii chestionați cred că unele teritorii pot fi renunțate pentru a obține pacea și a păstra independența.

Sondajul remarcă, de asemenea, că aceste rezultate sunt mai mult sau mai puțin standard în toate regiunile Ucrainei, 82% în estul Ucrainei fiind opus concesiunilor și 86% în sudul țării.

2.002 de respondenți cu vârsta de 18 ani și peste din Ucraina, excluzând teritoriile ocupate temporar, au fost chestionați prin telefon.

Rezultatele sunt demne de remarcat în ajunul aniversării unui an de la invazia pe scară largă a Rusiei. Într-un interviu acordat BBC pe 16 februarie, președintele Volodymyr Zelensky a exclus concesiile teritoriale către Rusia.

„Orice compromis teritorial nu va face decât să ne slăbească țara”, a spus Zelensky. "Nu este vorba despre a include. Facem milioane de compromisuri în fiecare zi. Dar întrebarea este: cu Putin? Nu, pentru că nu avem încredere în Putin".

„Apărarea noastră ține”, a adăugat Zelensky. „Avem nevoie de arme moderne puternice (pentru a câștiga). Sunt singura limbă pe care Rusia o înțelege. Răspundem în limba lor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.