Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii pregătesc ceva mare în Crimeea (VIDEO)

britannica.com
crimeea

Ucrainenii pregătesc ceva mare în Crimeea

Andri Iusov, reprezentant al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, susţine că incursiunile militare ucrainene efectuate în peninsula Crimeea, aflată sub ocupaţie rusă, vor continua, iar scopul acestora este colectarea de informații și desfăşurarea de misiuni de sabotaj, relatează Rador Radio România.

"Există informații publice despre câteva incursiuni. De fapt, au fost mai multe, dar încă nu vom dezvălui toate detaliile. Putem afirma că, în mod sigur, acestea nu sunt ultimele incursiuni și operațiuni. Acestea au întotdeauna un caracter complex" - a afirmat Iusov.

Potrivit acestuia, incursiunile în Crimeea ocupată permit spionilor ucraineni să adune informații și să execute sarcini subversive. "După fiecare astfel de operațiune, Forțele noastre de Securitate și Apărare primesc informații importante pentru a continua înfrângerea forțelor și bunurilor inamice în peninsula ocupată" - a adăugat reprezentantul GUR.

Context

Amintim că una dintre cele mai de succes operațiuni ale ofițerilor de informații ucraineni a fost reîntoarcerea controlului asupra "turnurilor lui Boiko" - platforme petroliere de lângă țărmurile Crimeii, controlate de fostul deputat pro-rus Iuri Boiko, pe care Rusia le-a capturat în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.