Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii recrutabili, în stare de orice ca să fugă de război: Bărbat deghizat în femeie, prins la granița cu România

Ucrainean deghizat în femeie

De la începutul războiului cu Rusia, bărbaţii între 18 şi 60 ani au interdicţie de ieşire din Ucraina. Cu toate astea, zilnic, ucrainenii încorporabili sunt prinși la frontiere, încercând să fugă din calea războiului. Așa a vrut și un tânăr care s-a deghizat în femeie, fiind prins la granița cu România: și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă.

 

Vameșii au capturat un bărbat în vârstă de 44 de ani care încerca să intre în România îmbrăcat în femeie. Ucraineanul purta o perucă, o fustă și sâni artificiali, și avea la el pașaportul surorii sale. Chiar și după ce a fost descoperit, el a persistat în afirmația că este o "cetățeancă" a Ucrainei. Mai târziu, a recunoscut că a folosit această înșelătorie pentru a scăpa de război. Serviciul Poliției de Frontieră a anunțat că bărbatul a primit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Și Slovacia a anunţat joi că numărul bărbaţilor ucraineni cu vârsta necesară pentru a servi în armată care trec ilegal graniţa slovacă aproape s-a dublat într-un an, înainte de intrarea în vigoare a unei noi legi privind mobilizarea în Ucraina, relatează AFP.

Potrivit poliţiştilor de frontieră slovaci, 338 de ucraineni au fost arestaţi şi apoi eliberaţi la frontieră în primele patru luni ale anului, faţă de 166 în aceeaşi perioadă a anului 2023.

"În prima săptămână a lunii mai, am arestat 45 de bărbaţi", a declarat Agnesa Kopernicka, purtătoarea de cuvânt a poliţiei de frontieră slovace. În aceeaşi perioadă anul trecut, "numărul lor era de patru", a adăugat ea.

O nouă lege care va intra în vigoare la sfârşitul acestei luni în Ucraina va face mai dificilă evitarea mobilizării

 

De la invazia Rusiei în Ucraina, bărbaţii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani nu au dreptul să părăsească ţara, însă unii încearcă să iasă din ţară în mod ilegal. Kopernicka a afirmat că ucrainenii care trec graniţa sunt plasaţi mai întâi în arest preventiv, înainte de a obţine un permis de şedere în Slovacia şi de a fi eliberaţi.

"De la începutul războiului, nu a existat nicio readmisie a imigranţilor din Slovacia în Ucraina", a spus ea. Kopernicka a precizat că în martie, un membru al patrulei de frontieră ucrainene, neînarmat şi îmbrăcat în civil, a trecut şi el graniţa.

De le începutul invaziei Rusiei în Ucraina în urmă cu doi ani, un total de 1.484 de ucraineni au fost arestaţi la graniţă, potrivit poliţiştilor de frontieră slovaci.

Serviciile de frontieră ucrainene au anunţat săptămâna aceasta că au găsit cadavrele a trei militari ucraineni în râul Tisa, la graniţa cu România, o altă rută des folosită pentru a scăpa de mobilizare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.