Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii recunosc atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Kerci: Operațiunea specială s-a desfășurat conform scenariului clasic

jurnalul.ro
nava petroliera

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) şi Forţele Navale ucrainene au efectuat o nouă operațiune specială în Marea Neagră, aruncând în aer un mare petrolier rusesc - SIG - care transporta combustibil pentru trupele ruse - scrie, sâmbătă, agenţia RBC, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii ucrainene, relatează RBC, potrivit Rador.

"Operațiunea specială s-a desfășurat conform scenariului clasic: dronă de suprafață, 450 kg TNT, explozie. Drept urmare, unul dintre cele mai puternice petroliere ale Federației Ruse (construit în 2014, cu o greutate de aproape 5.000 de tone) a început să 'navigheze invers' în apropiere de Podul Crimeii" - a declarat sursa.

Ucrainenii lovesc din nou pe mare: Un petrolier rusesc a fost lovit de drone în strâmtoarea Kerci

Potrivit informațiilor preliminare, petrolierul rusesc era bine încărcat cu combustibil, astfel că "artificiile" puteau fi văzute de departe. "SBU și-a desfășurat noua operațiune specială de succes împreună cu Forţele Navale ale Ucrainei. Interesant este că aceasta a avut loc chiar în apele teritoriale ale Ucrainei" - a declarat o altă sursă citată de RBC.

Amintim că, sâmbătă dimineaţă, au apărut informaţii potrivit cărora un petrolier rusesc a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci. Presa de propagandă de la Moscova a relatat că atacul raportat a întrerupt pentru scurt timp traficul pe Podul Crimeii, care leagă Rusia de teritoriul peninsulei ucrainene anexate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.