Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii, sfătuiți să plece din țară înainte de iarnă - Apelul șefului celei mai mari companii energetice

wired.com
energie elecrica

Ucrainenii au fost îndemnați să ia în considerare posibilitatea de a părăsi țara pentru perioada de iarnă.

Directorul general al DTEK (cea mai mare companie energetică din Ucraina), Maxim Tymchenko, a declarat pentru BBC într-un interviu că acest lucru ar ajuta la economisirea energiei electrice după ce aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei a fost avariată de atacurile masive cu rachete rusești.

"Nu este o situație de urgență în care trebuie să evacuăm imediat, dar trebuie să organizăm lucrurile astfel încât consumul să fie cât mai eficient posibil", a spus el.

Potrivit lui Timchenko, sistemul energetic al Ucrainei devine mai puțin fiabil cu fiecare nouă lovitură rusească. În același timp, reducerea consumului este cheia conservării sale. El a spus că ucrainenii ar trebui să vadă plecarea din Ucraina ca pe o modalitate de a-și ajuta țara să câștige războiul împotriva Rusiei.

"Dacă ei (ucrainenii, n.r.) pot găsi un loc alternativ în care să locuiască pentru încă trei sau patru luni, va fi foarte bine pentru sistem", a declarat Timchenko.

Directorul general al DTEK a explicat că sprijinirea sistemului energetic ucrainean este, de asemenea, o contribuție la victorie. Reducerea consumului de energie electrică va asigura că există lumină în spitalele care îi salvează pe soldații răniți.

"Dacă vom consuma mai puțin, spitalele care au soldați răniți vor avea asigurată alimentarea cu energie electrică. Acest lucru ar putea explica faptul că, consumând mai puțin sau mutându-se, contribuie și ei", a adăugat Timchenko.

Lovituri rusești asupra sectorului energetic din Ucraina

Trupele rusești au efectuat deja șase atacuri cu rachete de mare amploare asupra Ucrainei: la 10 octombrie, 11 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie, 11 noiembrie și 15 noiembrie. Cu fiecare astfel de atac, rușii provoacă daune sistemului energetic.

Se știe că Rusia a efectuat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei la 15 noiembrie. Rușii au tras peste 90 de rachete asupra Ucrainei, dintre care 73 au fost doborâte de apărarea aeriană.

Aproximativ 15 instalații energetice din diferite zone au fost lovite din cauza atacului masiv cu rachete. Inginerii energeticieni au început pene de curent de urgență în aproape toată Ucraina.

Potrivit prim-ministrului Șmihal, aproape jumătate din sistemul energetic al Ucrainei a fost scos din funcțiune din cauza atacurilor cu rachete ale rușilor asupra infrastructurii critice a statului ucrainean. El a subliniat că, dacă bombardamentele asupra infrastructurii energetice vor continua, întreruperile de curent programate și de urgență din Ucraina ar putea deveni mai frecvente și mai lungi.

Cu o zi înainte, DTEK a declarat că este posibilă o pană de curent în Ucraina, dar aceasta poate fi evitată dacă avariile sunt reparate la timp. Dar este nevoie de mai mult timp pentru a restaura complet sistemul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.