Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii susțin că au distrus un avion de spionaj și un post de comandă aeropurtat ale rușilor

Facebook
razboi ucraina

Ucrainenii susțin că au distrus un avion de spionaj și un post de comandă aeropurtat ale rușilor în timpul unei operațiuni din sudul Ucrainei.

Ucrainenii au anunțat luni că au distrus un avion rusesc Beriev A-50 și un post de comandă aerian Ilyushin Il-22 în zona Mării Azov, dând o lovitură operațiunilor militare rusești în zona ocupată din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

„Forțele aeriene ale Ucrainei au distrus o aeronavă inamică A-50 de detectare a radarului cu rază lungă de acțiune și un centru de control aerian IL-22 inamic. Sunt recunoscător Forțelor Aeriene pentru operațiunea perfect planificată și executată în regiunea Mării Azov”, a scris șeful armatei Valeri Zaluzhnyi pe Telegram.

Ministerul ucrainean al Apărării a evaluat aeronava A-50 la 330 de milioane de dolari. Dacă informația va fi confirmată, pierderea aeronavei ar fi o grea lovitură pentru armata rusă care nu are multe astfel de avioane.

Informația nu a putut fi confirmată din surse independente. De asemenea, autoritățile din Rusia nu au comentat anunțul ucrainenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.